1/10/25

YAPDER , Kadın Girişimcileri Destekleme Zirvesi-Yılmaz Parlar

  

YAPDER , Kadın Girişimcileri Destekleme Zirvesi

Kadın Girişimcileri Destekleme Zirvesi’nin 7.’si Elite World Taksim Hotelde Gerçekleşti

Başkanlığını Celal Toprak’ın yaptığı Yeni Arayışlar Girişimi Platformu Derneği (YAPDER) tarafından düzenlenen 7. yılında Kadın Girişimcileri Destekleme Zirvesi, köklü, cesur çözümler ve ilham verici hikayelerin bir araya geldiği benzersiz bir platform oldu.



Zirve, kadın girişimcilerin potansiyelini ortaya çıkarmayı, toplumsal cinsiyet eşitliğine katkı sağlama amacını güttü.

Etkinlik, alanda uzman kişiler ve başarılı girişimcilerin deneyimlerini paylaşmalarıyla ilham vererek, iş dünyasında kadınların yerini güçlendirmeyi hedefledi.



7.’si gerçekleştirilen Kadın Girişimcileri Destekleme Zirvesi, 9 Ocak 2025 Perşembe günü Elite World Taksim Hotel’de büyük bir katılımla tamamlandı.

Zirve, kadın hareketinde güvenilirlik, sürdürülebilirlik ve sanat temalarını odağına alarak, Türkiye’nin dört bir yanından gelen kadın girişimcileri ve üreticileri bir araya getirdi.

Kadın Girişimcileri Destekleme Zirvesi, toplumsal büyümenin öncüsü olarak, kadınların ekonomik paylarını artırmalarını sağladı ve onların gelecekte özgür kalmalarını teşvik etti.



Zirvenin Açılışı ve Konuşmacılar

Kadınların girişimcilik alanında daha fazla görünürlük kazanmaya ve ödüllendirilmeye zemin hazırlayan, Zirve,  YAPDER Başkanı Celal Toprak ve Kadın Girişimcileri Destekleme Zirvesi Başkanı Senur Akın Biçer’in açılış konuşmalarıyla başladı. Celal Toprak, kadın girişimciliğinin ülke ve dünya için önemine değinerek, zirvenin kadınların başarılarına katkı sağlama misyonuna vurgu yaptı.

YAPDER Başkanı Celal Toprak, kadınların toplumsal gelişimdeki kilit rolüne vurgu yaparak şu ifadeleri kullandı:

"Kadın girişimcilerin kolektif emeği, ülkemizi ve dünyayı farklılaştıracak. Bu zirve, deprem bölgesindeki kadın üreticilerin çalışmalarına da ışık tutuyor. Güvenilir ürün platformu ile kadınlarımızın üretimle olan bağını güçlendirmek için çalışıyoruz."



Senur Akın Biçer ise kadınların güvenilirlik hissiyle daha üretken hale geldiklerini belirterek, girişimcilikte sanatı ve sosyal etkiyi birleştirmenin önemini dile getirdi.

Zirve Başkanı Senur Akın Biçer kadın erkek eşitliği ve sanatın toplum üzerindeki etkisine dikkat çekti:

"Kadınlar kendilerini güvende hissettiklerinde daha üretken oluyor ve bulundukları alanları zenginleştiriyor. Sanat, hayatı anlamlandıran bir araç ve kadınların ekonomik alandaki başarıları toplumun ilerlemesine büyük katkı sağlıyor."

Bu zirve, kadın girişimcilerin güçlenmesi ve iş dünyasında daha fazla yer alması için bir platform oluşturarak, hem ilham kaynağı oldu hem de önemli iş bağlantıları sağladı.

Zirve, panel tartışmaları, networking fırsatları ile dolu bir program sundu.



Üç Panelde, Kadın Girişimciliği Ele Alındı

Zirvede düzenlenen üç panel, kadın girişimciliğini farklı açılardan ele aldı: Alanında uzman konuşmacıların ve başarılı girişimcilerin bir araya gelmesiyle katılımcılara eşsiz bir deneyim sunan birinci oturum;

 “Güvenilir Yarınlar İçin Güvenilir Toplumu İnşa Edebilmek”

Moderatör: İstanbul Akvaryum Kompleksi Yönetim Kurulu Üyesi Dilek Çapanoğlu.

Panelistler: İş Bankası Tarım Bankacılığı Birim Müdürü Çiğdem Çakmak Yurdagel, Alyalina Kozmetik Yönetim Kurulu Başkanı Nazan Eke, Kagidem Genel Koordinatörü Nihal Sabak.

Farklı sektörlerden gelen kadınların hikayeleri, zorlukları aşma yolları ve başarıları, katılımcılara motivasyon sağlarken, her bir konuşma, kadınların girişimcilik ekosistemindeki yerlerini pekiştirmek için sağladıkları katkıları ve potansiyeli gözler önüne serdi.

Sadece bir organizasyon değil, aynı zamanda bir hareket olan. Kadın Girişimcileri Destekleme Zirvesinin ikinci oturumu;



“İlmek İlmek Dokunan Hikayeler”

Moderatör: Ünlü dokuma sanatçısı Fırat Neziroğlu

Panelistler: Kültür Bakanlığı Tamzara Dokuma Sanatçısı Hatice Çağçağ, Ekodoku Kooperatif Kurucu Ortağı ve Başkanı Esra Üzel Yüncüler, Dokumacı Nevruz Köyü Kadınlarından Ayşenur Can.

Kadınların iş dünyasında daha görünür hale gelmesi ve fikir alışverişi yapması açısından son derece önemli olan, bu zirvenin üçüncü oturumu



“Tarladan Finansa Kadının Gücü”

Moderatör: Uyumsoft Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Önder

Panelistler: Hepsiburada Sürdürülebilirlik ve Sosyal Etki Yöneticisi Mana Posacı, Pasha Yatırım Genel Müdür Vekili Hale Yıldırım, Arya Kadın Yatırım Platformu Kurucu Ortağı Münteha Adalı.

Sanat ve Girişimcilik El Ele

Bu yılın temalarından biri olan sanat, etkinlik boyunca öne çıktı. Panel ve sergilerde, kadın girişimcilerin üretimlerini sanatsal bir perspektifle nasıl dönüştürdükleri paylaşıldı.



Deprem Bölgesi Kadın Kooperatiflerine Destek

Zirvede ayrıca, deprem bölgesinde faaliyet gösteren kadın kooperatiflerinin çalışmalarına da dikkat çekildi. Katılımcılar, bölgedeki üretim faaliyetlerini tanıtmak ve desteklemek amacıyla kurulan stantları ziyaret etme fırsatı buldu.

Kadın girişimciliğini desteklemek ve farkındalık yaratmak amacıyla düzenlenen zirve, kadınların toplumdaki etkisini güçlendirmeyi hedefleyen kolektif bir platform sunarak büyük bir başarıya imza attı.



Kadınların Başarıları Ödüllendirildi

Zirvede, toplumsal gelişime katkı sağlayan girişimci kadınlara ödüller takdim edildi. Ödül alan kadınların başarı hikayeleri, diğer girişimcilere ilham kaynağı oldu.

Ödül alan Kadın Girişimcilerden biride değerli iş insan, İTO 17. Restoran, Yiyecek ve İçecek sektörünü temsil eden komite Başkanı Ebru  Koralı oldu.



TURYİD (Turizm Restoran Yatırımcıları ve Gastronomi İşletmeleri Derneği) kurucularından ve yönetim kurulu üyesi, Ebru Koralı’ 273 kişilik meclisin 8 kadın meclis üyesinden biri. Ebru Koralı 1995 yılından bu yana İstanbul gastronomi ve eğlence dünyasının yakından tanıdığı bir isim. Hayal Kahvesi Çubuklu, Yalı 77, Sade Gastronomy & Film markaları, yarattığı festival ve etkinliklerle tanınmaktadır. Şimdide Beykoz Acarkentde bulunan Ful Bistro İşetme Sahibi Ebru Koralı ödül aldıktan sonra, İTO Ocak ayı Meclis Toplantısına katıldı. Bizde Meclis fuayesinde kendisini ödülü ile görüntüledik.



Kadınların girişimcilikteki rolünü güçlendirme çabası, toplumun her kesiminde yankı bulmalı ve bu tür zirvelerin sayısı artarak devam etmelidir. bu zirve, kadın girişimcilerin gelecekteki başarıları için umut verici bir adım olarak hafızalarda yer edindi.

yilmazparlar@yahoo.com


1/07/25

UTİKAD’ın 2024 Değerlendirmesi ve 2025 Hedefleri-Yılmaz Parlar

UTİKAD’ın 2024 Değerlendirmesi ve 2025 Hedefleri

Lojistik Sektörüne Yön Veren Gündemler

Lojistik sektörü, modern ekonominin bel kemiği olarak kabul edilen, ticaretin ve üretimin sürekliliğini sağlayan hayati bir role sahip oldğu muhakkakdır.

Lojistik üretimin ve büyümenin desteklenmesine yönelik değerli katkılarla dikkat çeken ve hedefe yönelik çözümler üreten, geliştirilmiş çözümleri destekleyen ve sürdürülebilir bir gelecek için çaba gösteren UTİKAD, lojistik sektörünün 2024 yılı değerlendirmesi, dernek faaliyetleri ve 2025 öngörülerini basınla paylaştı.


7 Ocak 2025 Salı günü   Radisson Blu Hotel Şişli’de düzenlenen Basın Toplantısında, UTİKAD Yönetim Kurulu Başkanı Bilgehan Engin, Geçmiş Dönem Başkanlarından, Ayşem Ulusoy ve Yönetim Kurulu üyeleri lojistik sektöründeki gelişmeleri detaylandırarak sektörün geleceği için önemli mesajlar verdi.



UTİKAD’dan Geleceğe Yönelik Kritik Vurgular

 Başkan Bilgehan Engin’den Çarpıcı Tespitler



UTİKAD Yönetim Kurulu Başkanı Bilgehan Engin, konuşmasında bölgesel ve küresel gelişmeleri şu sözlerle özetledi.


Jeopolitik Gerilimlerin Etkisi,
 "Kuzeyimizdeki Ukrayna krizi, güneyimizdeki Suriye’deki durum, İsrail ve Irak gibi bölgelerde yaşanan tansiyonlar, lojistik yollarını doğrudan etkiliyor. Bu coğrafya, önemli bir geçiş bölgesi."

Kalkınma Yolu Projesi, “Orta Koridor’un önemi arttı. Bu koridor, Türkiye’yi lojistikte merkez oyuncu haline getirecek. Sultan Selim Köprüsü’ne demiryolu bağlantısı ve Halkalı-Kapıkule hızlı tren hattı gibi projeler kritik önemde.”



Suriye Lojistik Hamlesi, "Suriye’ye yönelik lojistik projeler, kısa vadede sektörü güçlendirecek. Ancak, taşıma maliyetlerini azaltacak çözümler için tampon bölgeye yönelik düzenlemeler bekliyoruz."

İklim Krizi, "İklim değişikliği, lojistik sektörü için büyük bir meydan okuma. Enflasyon ve artan maliyetler, global lojistikte yeni krizlerin kapısını aralıyor."



Ayşem Ulusoy, “Sektör Raporları Rehber Niteliğinde”

Küresel ve yerel pazarlar arasında köprü kuran mal ve hizmetleri hızlı, güvenilir ve verimli bir şekilde kılarak ekonomik olarak büyük katkı sağlıyan lojistik sektörünün, performansını sürdürebilir alanda fark yaratmak isteyen herkes için bir kaynak niteliğinde olan UTİKAD' özverili çalışmalarıyla dikkat çeken Geçmiş Dönem Başkankarından Ayşem Ulusoy, UTİKAD’ın sektöre ışık tutan çalışmalarına değindi.

Sektör Raporları, "UTİKAD'ın hazırladığı lojistik sektör raporları, sektörün MR’ını çeken, akademik ve stratejik rehberlerdir. 2023 raporu büyük ilgi gördü, 2024 raporu için çalışmalar başladı."

Çalışma Grupları, "Sektördeki zorlukları çözmek için uzmanlık gruplarımız aktif çalışmalar yürütüyor."



 2025 Yılına Dair Öngörüler ve Hedefler

Türkiye’nin Transit Gelirleri Artacak

Altyapı yatırımları ve uluslararası projelerle Türkiye’nin lojistik geliri %25-30 artabilir.

Kalkınma Yolu ve Orta Koridor Projeleri,



 Bu projeler, Türkiye’yi Avrupa ve Asya arasında vazgeçilmez bir köprü yapacak.

 İklim Krizine Uyum

Sürdürülebilir lojistik çözümleri artırılacak, karbon ayak izinin azaltılması öncelikli olacak.

Suriye Lojistik İşbirlikleri

 Bölgedeki taşıma maliyetlerini düşürmeye yönelik adımlar hız kazanacak.

UTİKAD’ın Sektöre Mesajı

UTİKAD, lojistik sektöründe sürdürülebilir büyüme ve uluslararası rekabet için altyapı yatırımlarının ve iş birliğinin kritik olduğunu bir kez daha vurguladı. Başkan Engin, “Türkiye lojistikte yeni bir çağ açmaya hazır” diyerek 2025 hedeflerini ortaya koydu.



Bize Göre de; Lojistik, üretimden tüketime kadar olan süreçte zaman ve maliyet tasarrufu sağlayarak verimliliği artırırken. aynı zamanda istihdam yaratan toplumsal refaha da destek olan sektördür.

Özellikle dijitalleşme ve teknolojik yeniliklerle birlikte lojistik sektörü, sadece taşımacılık değil, aynı zamanda inovasyonun da öncüsü haline geldi. Bu kapsamda lojistik, ekonomik kalkınmanın itici gücü olarak üstün gücü hak eden bir sektör olarak önemini sürdürüyor.

UTİKAD, sektörün, Uluslararası iş ilişkilerine kadar geniş bir yelpazede faaliyet gösteren bir kurum.

Sektör profesyonellerine hizmet ederek, Türkiye'nin lojistik alanında bir küresel çapta önemli oyuncu olma konusunda önderlik yapıyor.

yilmazparlar@yahoo.com